یکی از خطاهای رایجی که معمولاً با انتقال وردپرس به هاست دیگر یا ریستور بکاپ ممکن است رخ دهد ارور “نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد” است. این خطا وقتی که ایجاد میشود امکان آپلود فایل یا نصب و آپدیت افزونه یا قالب در وردپرس با مشکل دچار خواهد شد. اگر از وردپرس انگلیسی استفاده کنید این خطا با پیغام Upload: Failed to Write File to Disk نمایش داده میشود.
در ادامه این مقاله قصد دارم به علت ایجاد خطای نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد در وردپرس بپردازم و سپس به نحوه برطرف کردن خطا بپردازم تا در کوتاهترین زمان ممکن خطا را برطرف کنید.
علت ارور نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد در وردپرس
همانطور که از پیغام خطا مشخص است این خطا وقتی رخ میدهد که قصد دارید فایلی را به رسانه یا فایلهای وردپرس اضافه کنید. یا اینکه افزونهای به تازگی آپدیت شده و روی دکمهی بهروزرسانی کلیک میکنید.
در هر سیستم که با فایل سر و کار داشته باشیم، از ویندوز گرفته تا خود هاست باید دسترسی لازم برای ایجاد تغییرات در فایل وجود داشته باشد. احتمالا شما هم تجربه کردید که گاهی فلش مموری شما با محدودیت مواجه شده و امکان حذف کردن یا حتی اضافه کردن فایل جدید از آن سلب میشود. در واقع محتویاتی که در حال حاضر در آن وجود دارند همین ساختار را حفظ کرده و حتی امکان جایگزین کردن خود فایل را ندارید.
برای همین منظور شما باید تغییراتی را در دیسک خود ایجاد کنید تا اجازه نوشتن و خواندن روی آن فعال شود تا بتوانید این کارها را انجام دهید. در وردپرس نیز به همین شکل بوده و باید سطح دسترسی فایلها و پوشهها را برای این منظور اصلاح کنید.
رفع خطای نوشتن پرونده در دیسک وردپرس با خطا مواجه شد
ابتدا باید با استفاده از یک سرویس دهنده FTP یا از طریق خود هاست به بخش مدیریت فایلهای هاست وردپرس خود متصل شوید. سپس مسیر public_html را پیدا کنید. در این مسیر پوشه ای به نام wp-content وجود دارد که کلیه فایلهای وردپرس که شامل موارد زیر هستند در این مسیر قرار میگیرند.
- تصاویر و فایلهای چندرسانهای که از طریق وردپرس آپلود میکنید.
- فایل افزونههایی که در وردپرس نصب شده و شامل افزونههای فعال یا غیرفعال میباشد.
- فایل قالبهای غیرفعال یا قالب فعال فعلی که سایت با آن ظاهر نمایش داده میشود.
- فایل کش مربوط به افزونههای کش وردپرس که به منظور افزایش سرعت نصب کردهاید.
- فایلهایی که بر اساس کارکرد هر افزونه بنا به درخواست کاربران تولید شده و قابل دانلود هستند؛ مانند خروجی PDF یا آپلود فایل توسط افزونه گرویتی فرم.
معمولاً در بیشتر موارد مشکل از سمت سطح دسترسی خود پوشه wp-content است که باید سطح دسترسی ان را به سطحی که برای نوشتن و خواندن مناسب باشد تغییر دهید.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید باید روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه permissions را انتخاب کنید. در صورتی که از هاست دایرکت ادمین یا سی پنل استفاده میکنید نیز چنین گزینهای وجود دارد که باید آن را انتخاب کنید. البته در هاست دایرکت ادمین باید تیک پوشه مورد نظر را فعال کرده و سپس از بخش permission سطح دسترسی دلخواه را وارد کنید.
حال همانطور که در تصویر مشاهده میکنید باید سطح دسترسی پوشه را برای اینکه امکان نوشتن، خواندن و اجرا کردن روی آن فراهم باشد به شکلی تغییر دهید که عدد سطح دسترسی روی 755 قرار داشته باشد. این سطح دسترسی باید برای چند گروه کاربری ایجاد کننده فایل، گروه خاص و عمومی مشخص شده باشد که 755 میزان دسترسی درست آن است.
اما همانطور که اشاره کردم پوشه wp-content حاوی پوشههای دیگری نیز میباشد که فایلهای مختلف در آن قرار میگیرند. ممکن است سطح دسترسی صرفاً برای افزونهها دچار مشکل شده باشد یا اینکه در قالب این مشکل ایجاد شده باشد که در این صورت باید پوشههای داخلی را نیز بررسی کنید.
مسئله دیگری که وجود دارد این است که ممکن است در برخی موارد هم که البته خطا به این شکل نمایش داده نمیشود، سایت شما دچار مشکل شده باشد که در چنین حالتی بهتر است سطح دسترسی فایلهای داخل پوشهها را بررسی کنید.
در نهایت اینکه گاهی نیز ممکن است این خطا به دلیل پر شدن فضای هاست رخ دهد. در این صورت نیز چون از حد مجاز آپلود فایل در هاست عبور میکنید فایل اپلود نشده و در نتیجه با همین خطا در هنگام آپلود وردپرس در سایت مواجه خواهید شد. در چنین شرایطی کافی است با هاستینگ خود تماس گرفته و از آنها بخواهید که حجم هاست را افزایش دهند.