یکی از خطاهای رایجی که در وردپرس و یا سیستمهای دیگر نظیر برنامه پیام رسان تلگرام با آن مواجه هستیم ارور 429 یا همان خطا 429 too many requests میباشد. همانطور که از نام این خطا مشخص است مشکل از جایی آغاز میشود که فردی که این خطا را مشاهده میکند بنا به دلایلی درخواست زیادی را به سمت سرور ارسال کرده است.
در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که ارور 429 چیست و چگونه میتوانیم این خطا را در وردپرس حل کنیم. همچنین از آنجایی که این خطا در تلگرام نیز زیاد رخ میدهد به بررسی رفع مشکل too many requests در تلگرام نیز میپردازیم. برای مشاهده سایر خطاها میتوانید به صفحه خطاهای وردپرس مراجعه کنید.
ارور 429 چیست
اگر به معنی لغوی عبارت too many requests دقت کنید به این معنی است که درخواست زیادی داده شده است. همه ما میدانیم که برای باز شدن یک صفحه وب باید انواع مختلفی از فایلها و همچنین درخواستها به دیتابیس سرور سایت ارسال شده و پس از پردازش پاسخ مناسب برای آن داده شود.
به عنوان مثال شما که هم اکنون در حال مطالعه این مقاله هستید، درخواستهای متعددی برای لود فایلهای css، تصاویر، فایلهای js و همچنین تعدادی درخواست هم به دیتابیس برای نمایش محتوا، مشخص بودن دستهبندی، عنوان نوشته و… را از طریق مرورگر به سرور مگاتم ارسال کردهاید.
حال اگر این درخواستها به هر دلیل طوری باشند که یکباره از سوی شما تعداد درخواست بسیار زیاد که گاهاً تکراری هم هستند ارسال شود، در این صورت با ارور 429 که به صورت 429 too many requests در مرورگر نمایش داده میشود مواجه خواهید شد.
چگونگی رفع خطا 429 too many requests
علت مواجه شدن با خطای 429 بیشتر به منظور جلوگیری از حملات DDoS میباشد. بسیاری از افراد که فکر میکنند باید برای موفقیت پا به راههای کثیف بگذارند از روشهای این چنینی استفاده میکنند.
سایت رقیب را به کمک نرم افزارهایی تحت ارسال مداوم درخواستهای زیاد قرار میدهند. در این صورت در ابتدای کار ارور 429 نمایش داده میشود؛ اما وقتی دیگر سرور قادر به پاسخ دهی مناسب نباشد زیر این فشار تحمل نکرده و سایت از دسترس خارج میشود. همین مسئله هم باعث افت شدید رتبه در گوگل خواهد شد.
حال در ادامه به بررسی دلایلی که باعث ایجاد پیغام خطای 429 too many requests در مرورگر میشود را با هم بررسی میکنیم.
افزونههای وردپرس را بررسی کنید
گاهاً پیش میآید که بلافاصله بعد از نصب افزونه در وردپرس یا آپدیت افزونه خاصی متوجه بروز خطای 429 در وردپرس میشوید. این حالت به این دلیل رخ میدهد که افزونه مورد نظر به خوبی کدنویسی نشده و با ساختار بد برنامه نویسی که دارد، درخواستهای اضافی یا تکراری را در سایت پردازش میکند.
اگر اخیراً پس از نصب افزونه خاص یا آپدیت کردن افزونهای متوجه این مسئله شدید، کار شما ساده است و تنها باید افزونه مورد نظر را غیرفعال کنید. اما در غیر این صورت باید همه افزونهها را غیرفعال کرده و سپس در هر بار فعال کردن یک افزونه بررسی کنید که مشکل با فعال کردن کدام افزونه رخ میدهد. در چنین شرایطی دو حالت پیش روی شما خواهد بود.
- در صورت داشتن دسترسی به پیشخوان وردپرس، کافی است به منوی افزونهها مراجعه و بعد از غیرفعال کردن همه افزونهها کار فعال سازی و بررسی سایت را برای هر افزونه انجام دهید.
- در صورت عدم دسترسی به پیشخوان وردپرس، برای غیرفعال کردن افزونهها، باید از مسیر file manager هاست خود یا اینکه ابزار FTP به مسیر /public_html/wp-content/ مراجعه کنید. سپس نام پوشه plugins را مشابه تصویر بالا به کمک گزینه rename نام دیگری مثل plugins.test تغییر نام داده و ذخیره کنید.
موقتاً قالب پیشفرض را فعال کنید
گاهی اوقات هم خطای 429 از سمت قالب میباشد که برای اطمینان از این موضوع کافی است وارد پیشخوان وردپرس شده و قالب پیشفرض را فعال کنید. اگر دسترسی به پیشخوان وردپرس ندارید میتوانید وارد file manager هاست خود شده یا اینکه با ابزار FTP به مسیر /public_html/wp-conten/themes/ مراجعه کنید. سپس نام پوشه قالب فعال خود را به کمک گزینه rename به نام دیگری مثل theme-name تغییر داده و ذخیره کنید.
در این صورت قالب فعلی غیرفعال شده و از قالب پیش فرض وردپرس استفاده خواهد شد. دقت کنید که حتما باید یکی از قالب های پیشفرض وردپرس در پوشه themes وجود داشته باشند.
با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید
اگر به کمک دو روش بالا مشکل برطرف نشد لازم است که هاست خود را بررسی کنید. اما از آنجایی که ما عموماً از هاست اشتراکی استفاده میکنیم و دسترسی به سرور به صورت شخص ثالث برای مدیریت و بررسی هاست را نداریم باید از پشتیبانی هاست خود کمک بگیرید.
کافی است یک تیکت ارسال کرده و اعلام کنید که با مشکل 429 too many requests در وردپرس مواجه شدهاید. همچنین فراموش نکنید که اعلام کنید افزونهها و قالب را بررسی کردهاید.