حتما برای شما هم پیش آمده که با ارور 403 در وردپرس یا خطای 403 forbidden مواجه شوید. این خطا به دلیل نداشتن دسترسی کافی به یک فایل یا ایجاد تغییرات در برنامه نویسی ایجاد میشود که باعث میشود هاست امکان مشاهده را به ما ندهد. در این مقاله قصد داریم به نحوه حل مشکل 403 forbidden در وردپرس بپردازیم.
ارور 403 چیست؟
خطای 403 یکی از خطاهای رایجی است که در هر سیستم سایت ساز میتواند رخ دهد. دلیل به وجود آمدن 403 forbidden به دلیل دسترسی نداشتن برای مشاهده یک سند ایجاد میشود. در حالتی که این خطا رخ دهد با تصویری مشابه نمونه زیر در مرورگر خود مواجه خواهید شد.
این خطا به صورت زیر در وردپرس نمایش داده میشود.
403 Forbidden – You don’t have permission to access ‘/’ on this server. Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request
چگونه ارور 403 در وردپرس را رفع کنیم؟
یکی از خطاهای رایج وردپرس که در بسیاری از سایت های وردپرسی نیز رخ میدهد ارور 403 در وردپرس است که به شکلهای مختلفی مانند 403 forbidden در مرورگر نمایش داده میشود. این خطا به دلیل عدم مناسب بودن دسترسی به فایل خاصی ایجاد میشود.
دلایلی که باعث میشوند که خطای 403 در وردپرس ایجاد شود از سمت فایلها هستند اما گاهاً دلایل دیگری هم مثل تغییرات در گواهینامه امنیتی SSL یا اضافه شدن یک فایل htaccess. به روت هاست نیز باعث ایجاد این مشکل میشود. در ادامه به بررسی علت به وجود آمدن ارور 403 وردپرس پرداخته و روش رفع هر یک را توضیح میدهم.
تعمیر فایل htaccess.
فایل htaccess. یکی از فایلهای مهم هر سیستم سایت ساز است. این سایت تغییرات سطح دسترسی و موارد دیگری مثل ریدایرکتها را نیز کنترل میکند. گاهی پیش میآید که با نصب افزونه یا تغییرات در این فایل خطای 403 وردپرس ایجاد میشود که برای اطمینان از این موضوع کافی است موقتاً نام فایل را تغییر دهید.
برای این منظور وارد مسیر public_html هاست خود شده یا اینکه با استفاده از ابزار FTP همین مسیر را دنبال کنید. سپس فایل htaccess. را انتخاب کرده و با استفاده از گزینه rename نام فایل را به نام دیگری مثل htaccess1. تغییر دهید. سایت را باز کنید، در صورتی که مشکل 403 در وردپرس رفع شده باشد کافی است این فایل را تعمیر کنید.
برای این کار هم کافی است از پیشخوان وردپرس خود وارد مسیر تنظیمات> پیوندهای یکتا شده و سپس مشابه تصویر فوق بدون اینکه گزینههای پیوند یکتا را تغییر دهید روی دکمه ذخیره تغییرات که در انتهای صفحه قرار دارد کلیک کنید تا این فایل مجدداً ساخته شده و مشکل برطرف شود.
در صورتی که مشکل برطرف نشد وارد هاست خود شده و کدهای زیر را در فایل htaccess. اضافه کنید.
# BEGIN WordPress RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress
بررسی افزونهها
گاهاً پیش میآید که بلافاصله بعد از نصب افزونه در وردپرس یا آپدیت افزونه خاصی خطای 403 رخ میدهد که این مشکل به دلایلی مثل ایجاد اختلال با سایر افزونهها یا تغییرات سطح دسترسی در آن ایجاد میشود. اگر مشکل از این بخش بود کافی است افزونهای که به تازگی نصب کردید را غیرفعال کنید.
در غیر این صورت همه افزونههای وردپرس را غیرفعال کنید. سپس وارد صفحه افزونهها در وردپرس شده و همه افزونهها را غیرفعال کنید. حال در هر بار فعال کردن افزونه سایت را باز کرده و بررسی کنید که ارور 403 forbidden رفع شده باشد.
به محض اینکه با فعال کردن افزونه خاصی مشکل مجدداً نمایش داده شد دلیل آن افزونه مورد نظر است که باید آن را بررسی کرده و ببینید که مشکل از کجاست که افزونه با خطا مواجه شده است.
به این نکته هم توجه داشته باشید که، در صورت عدم دسترسی به پیشخوان وردپرس برای غیرفعال کردن افزونهها، باید از مسیر file manager هاست خود یا اینکه ابزار FTP به مسیر /public_html/wp-content/ مراجعه کنید. سپس نام پوشه plugins را مشابه تصویر بالا به کمک گزینه rename نام دیگری مثل plugins.test تغییر نام داده و ذخیره کنید.
بررسی روت هاست
گاهی اوقات که اقدام به تغییر هاست میکنید یک فایل با نام htaccess. در روت هاست اضافه میشود. این فایل درست در مسیر home هاست ایجاد میشود. در چنین حالتی کافی است که این فایل را حذف کنید.
البته دقت کنید که ابتدا آن را دانلود کنید که اگر اشتباهاً فایل را پاک کردید، مجدداً امکان بازگردانی وجود داشته باشد.
بررسی گواهینامه امنیتی SSL
در این مورد هم که درست مشابه حالت قبل رخ میدهد، گواهینامه امنیتی SSL باعث ایجاد خطا میشود. یعنی با تغییر هاست به دلیل نصب نبودن SSL روی هاست با آیپی و اطلاعات جدید با ارور 403 در وردپرس مواجه میشود. در این حالت کافی است که گواهینامه امنیتی هاست خود را مجدداً نصب کنید.
بررسی سطح دسترسی فایلها و پوشهها
و بالاخره آخرین راهکار برای حل مشکل 403 forbidden به دلیل استفاده از بسته نصب آسان وردپرس صورت میگیرد. دلیل آن هم متفاوت بودن هاست قبلی با هاست جدید یا ایجاد تغییرات در هنگام نصب است. در این صورت باید به مسیر public_html رفته و کلیه پوشهها و فایلهای وردپرس را بررسی کنید.
سطح دسترسی برای فایلهای وردپرس معادل 644 و سطح دسترسی برای پوشههای وردپرس معادل 755 باشد. اگر اینطور نبود به کمک ابزار change permissions هاست آنها را اصلاح کنید.
۲ پاسخ
عالی و جامع بود
مشکل سایت من حل شد
از این بابت بسیار خرسندیم